Sevdiklerimize dair her şey...

Kırmızı Et ve Tavuk

Kırmızı Et ve Tavuk

Bebekler ete nasıl alıştırılır?

Altıncı ayda çorbalarına pişme sırasında yağsız parça kuzu eti ve et suyu katılır ama daha sonra bu et çorbadan çıkarılır ki bu sayede bebekler et tadı ve kokusuna alışırlar. Yedinci aydan itibaren sebze pürelerine 3-4 kez çekilmiş yağsız dana kıyma veya ezilmiş tavuk eti (tabii bulursanız organik tavuk eti) katılmalıdır. İlk kıyma deneyimi 1-2 çay kaşığı ile olmalı, miktar yavaş yavaş arttırılmalıdır. Bir öğün sebze püresine 1 çorba kaşığı kıyma yeterlidir. Kıyma yerine parça kuzu incik de pişirilip mikserden geçirilerek verilebilir. İncik eti yağsız, damarsız ama jelatinden zengin hazmı kolaydır.

Çalışan annelere et hazırlama konusunda önerim

Bugün 4 kaselik sebze çorbası yaptığınızda (mesela etli olsun) hem öğlen hem akşam bundan yedirebilirsiniz. Yarın da aynı çorbaya/püreye devam edilir. Öbür günse 2 gün yetecek (yani yine 4 kase) bu kez tavuklu püre yapabilirsiniz. Bu işinizi hafifletebilir.

Bir başka pratik önerim, kıymayı pişirin ve bir saklama kabına küçük porsiyonlar halinde dizip derin dondurucuya atın. Her yemekte yeni kıyma pişeceğine hazır pişmiş ve ayrılmış bu porsiyonları kullanabilirisiniz.

Bu yazıyı paylaş

Yazar

Uzm. Dr. Erdem Uzunoğlu

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

1992 senesinde temel tıp eğitimimi İstanbul Tıp Fakültesi’nde (Çapa) tamamladıktan sonra Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nı kazanarak 1997’de ihtisasımı tamamladım. 1997-1999 yılları arasında İstanbul Harp Akademileri’ndeki askerlik vazifemi tamamladığımdan beri Pediatri Uzmanı olarak çalışmaktayım. 2008 senesinden beridir de İstanbul Pediatri Merkezi‘nde hasta kabul ediyorum.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram