Estetikte Karboksiterapi

Karboksiterapi Nedir?
- Karboksiterapi, deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf karbondioksit gazı verilmesi yöntemidir.
Karboksiterapi Nerede Kullanılır?
- Selülit ve bölgesel yağlanmaların tedavisinde tek başına veya kombine olarak, kırışıklık, deri sarkmaları, elastikiyet kayıpları ve çatlak tedavisinde kullanılır.
- Sedef hastalığında, atar ve toplardamar dolaşım bozukluklarında, deri yaralarının tedavisinde kullanılır.
Karboksiterapi Nasıl Uygulanır?
- Uygulama süresi 10-15 dakikadır. Haftada bir veya iki kez olarak seanslar halindedir. Ortalama 15-20 seans uygulamak gerekir.
- 5. seanstan sonra ciltte fark edilir biçimde, sağlıklı olma gözlenir. 10. seanstan itibaren deri altı dokusu daha sıkı hissedilecektir.
- Uygulama sonrası bölgeye çevre dokulardan daha fazla oksijen gelir ve dolaşım hızlanır. Karbondioksit hızla uzaklaştırılır. Yağ yakımı artar.
- Yağ dokusundaki oksidatif yağ yıkımı artar, dokuların daha fazla oksijenlenmesi sağlanır.
- Kılcal damar kan akımı artar, yeni kılcal damar oluşumu gözlenir.
- Bağ dokusunun ana elemanı olan kolajen ve elastin sentezi artar.
Bu yazıyı paylaş
Yazar

Dermatoloji Uzmanı
1970 yılında doğdu. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Bölümü’nden mezun oldu. Uzmanlığını aynı üniversitenin Dermatoloji Anabilim Dalı’nda 1999 yılında aldı.
Şimdiye kadar yerli ve yabancı dergilerde yayımlanmış 40’tan fazla yayını bulunan Dr. Zekayi Kutlubay’ın uzmanlık alanı içinde yaptığı bazı özel çalışmalar arasında pediatrik dermatoloji, botoks ile kırışık ve terleme tedavileri, doku dolgu malzemeleri ile kırışık giderme, mezoterapi ile zayıflama ve selülit tedavileri, saç dökülmesi tedavisi, lipoliz, mezolift, somon DNA’sı ile cilt gençleştirme, kimyasal peeling uygulamaları, lazer, Otolog hücresel yenileme tedavisi, dermatoskopi, kriyoterapi ve zührevi hastalıklar bulunuyor.